Hubneme do plavek!

13.05.2015 15:12

Plavková sezóna je téměř za dveřmi a tak pro vás máme pár tipů , jak se na poslední chvíli dostat do formy.Pokud vám zbývá jen pár kilo, tak rozhodně čtěte dál a pokud ne ,tak nezoufejte,ale začněte sproměnou nejen do plavek! Do léta stihnete při velké snaze zhubnout přibližně 3 kila , pokud budete dodržovat pitný režim a zdravě jíst. 

Bez pohybu hubnutí prostě nejde . První týden zkuste běhat 3-4  krát týdně 20-25 minut a po týdnu zvyšte na denní běh 30-45 minut. Pro začátečníky klidně stačí i 15ti minutový běh. Další důležitou položkou je tancování. Zvolte třeba zumbu. Můžete cvičit podle videa, které naleznete zde na našich stránkách. Tančete třeba 20 minut. Další duležitá část je posilování.1. týden Vám stačí denně následujících několik posilovacích cviků: 

Sedy-lehy 30krát , třikrát opakujte

Dřepy 50krát

Výpady do stran 30 krát na obě strany

Výpady 30 krát na obě strany

Zkracovačky 30krát -třikrát opakujte

Zanožování : Klekněte si na všechny 4 a opřete se o ruce.Pokrčenou nohu zdvihejte nahoru a dolů.Cvičte 50 krát na obě nohy.

O víkendu určitě vyražte na výlet nebo si zajezděte na kole. Na běh vytáhněte kamaráda ven nebo si pustte písničky.Dále můžete zvolit kolečkové brusle ,tenis nebo spinning.

JÍDELNÍČEK:

Jestli chcete zhubnout, nesmíte se přecpávat ,ale ani hladovět! Pokud vynecháváte snídnani , tak si ji rozhodně začněte dělat.Ideální je chléb se máslem ,sýrem a zeleninou ,nebo volčky , jogurt,s oříšky a ovocem. Ke svačině je třeba doplnit bílkoviny ,takže si dejte ovocný nebo bílý jogurt a kousek ovoce a zeleniny. Oběd si můžete dát jakýkoliv , pokud nebude moc tučný.Určitě si dejete třeba zeleninovou polévku nebo vývar, k hlavnímu jídlu zvolte libové maso nebo rybu ,brambory nebo rýži a zeleninovou oblohu. Následuje svačina. Zvolte sýr cottage s kouskem chleba a rajčetem. K večeři si můžete dát zeleninový salát nebo polévku. Určitě nikdy nejezte sacharidy po páté hodině, protože by se nestihly spálit. Jestli si říkáte ,že pokud v jídelníčku nejsou sladkosti tak  to bez nich nezvládnete , tak se mýlíte. Když si jednou nebo dvakrát týdně dáte ke snídani koláč nebo buchtu , tak se nic nestane ,protože se to do večera stihne spálit a vy nepřiberete. Když vás honí mlsná odpoledne nebo večer, zažeňte chuť oříšky (pozor na oříšky v čokoládě!)nebo jakoukoliv zeleninou.

Pokud jste v tomto článku nenašly odpověď na své problémy ,napište do diskuzního fóra.